Hoppa till sidans innehåll

Om HashidateHashidate aikidoklubb grundades 1985 av nu bortgångne Lennart Linder, tillsammans med Birger Jensen. Lennart var med och startade totalt 14 klubbar i Sverige med början redan 1975 och han anses vara en av de mest tongivande i svensk aikidohistoria. Han utsåg Tumba till en lämplig plats för sin sjunde klubb och startade Hashidate där. 

Hashidate drivs idag av två av Lennarts elever, Annika och Jesper Norin. Annika syns på bilden här intill, tillsammans med Lennart. Bilden är tagen under en träning på Ukehashi i Huddinge. 

Namnet Hashidate kommer för övrigt - precis som namnen på alla Lennarts klubbar - från den japanska mytologin och är en trappavsats på bron Ukihashi, som ligger i "mittens nu" - Nakaima. Nakaima var Lennarts första och huvudklubb i Sätra, som upphörde i och med hans bortgång 1996. Ukehashi ligger som sagt i Huddinge och var den tredje i raden. 

Hashidate har sin dojo i Idrottshuset i Tumba. Antalet medlemmar varierar givetvis från år till år, men ungefär ett femtiotal aktiva namn kan skådas i rullorna. Det är en bit ifrån rekordet från 1998 då 101 medlemmar hjälpte varandra att utvecklas. 

Klubben är medlem i Svenska Budoförbundet.

 


Uppdaterad: 17 JUL 2015 11:08

Telefon

Du är välkommen att ringa
08-778 47 90 för information om klubben, träningen, avgifter och annat.
Ring dock inte efter kl 20:00 är du snäll.

E-post

Du kan också skicka e-post till oss för information om klubben och våra aktiviteter. Det gör du enklast på This is a mailto link 

Följ gärna oss på facebook

 

 

 

Postadress:
Hashidate AK - Budo och Kampsport
Annika Norin, Askvägen 13
14652 Tullinge

Kontakt:
Tel: 087784790
E-post: This is a mailto link

Se all info